במיוחד לראש השנה - סלק ממולא בשר טלה ופירות יבשים ברוטב סילאן ורימונים
- השף אבי לוי
- 21 בספט׳
- זמן קריאה 1 דקות

מצרכים ל-5 סלקים בינוניים
5 סלקים בינוניים
300 גרם בשר טלה טחון
1 בצל בינוני קצוץ
5 כפות שמן זית
חצי כוס שבבי שקדים קלויים
1 כוס פירות יבשים קצוצים (מומלץ: תמר, משמש וחמוציות)
צרור עלי נענע קצוצים
1 כוס סילאן טבעי
2 כפות רכז רימונים
מלח
פלפל שחור גרוס
קינמון
1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
מיץ מלימון 1
מעט גרגירי רימון
אופן ההכנה
מבשלים את הסלקים עד ריכוך
מקלפים ומיישרים את התחתית בעזרת סכין כדי ליצור משטח ישר להעמדת הסלק וחותכים גם את החלק העליון שאותו שומרים כמכסה.
מרוקנים את התוכן בעזרת כף פריזאית ושומרים את התוכן.
למחבת מוסיפים את שמן הזית, מטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן עד שהבשר מתבשל לגמרי
מוסיפים את השקדים הקלויים, הפירות היבשים והנענע, מתבלים במלח פלפל וקינמון לפי הטעם.
מניחים בצד להצטנן
ממלאים את הסלקים בתערובת המטוגנת, שמים את המכסה של הסלקים ומניחים בסיר.
במעבד מזון טוחנים את התוכן של הסלקים ששמרנו, מוסיפים מעט מים, את הסילאן ורכז הרימונים.
מתבלים במלח, פלפל, ג'ינג'ר ומיץ לימון.
יוצקים על הסלקים בסיר, מכסים ומבשלים כ-20 דקות.
מקשטים במעט נענע קצוצה, גרעיני רימון ומגישים.
סלק ממולא בכל טוב - בתאבון!