top of page

מתכון לסלט טופו קלוי עם ירקות חגיגיים ורימונים באדיבות חלי ממן - אורח חיים בריא

מתכון לסלט טופו קלוי עם ירקות חגיגיים ורימונים באדיבות חלי ממן - אורח חיים בריא
צילום: יחסי ציבור חלי ממן

במיוחד לראש השנה, מתכון קליל ובריא לסלט עם טופו, שיכול להתאים כמנת מרכז שולחן לארוחת חג: 


מרכיבים (ל־6 מנות): 

  • 250 גרם טופו קשה (חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ)

  • 3 כפות שמן זית איכותי

  • 2 כפות סויה דל נתרן

  • 1 כף סירופ מייפל טבעי (או דבש)

  • 1 כפית חרדל דיז'ון, 1/2  כפית כמון,

  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם.


לסלט:

  • 1 ראש חסה חתוכה בידיים

  • חופן עלי רוקט / ארוגולה

  • 1/2  כוס גרגירי רימון טריים

  • 1/2 כוס אגוזי מלך קלויים גס

  • 1  מלפפון חתוך פרוסות

  • 1  פלפל אדום חתוך לקוביות

  • 1 אבוקדו בשל פרוס דק


לרוטב: 

  • 3  כפות שמן זית

  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

  • 1  כפית דבש / סילאן

  • מלח ופלפל לפי הטעם.


אופן ההכנה: 

  1. מערבבים בקערה שמן זית, סויה, מייפל, חרדל וכמון.

  2. מוסיפים את קוביות הטופו ומשרים 20 דקות לפחות. 

  3. מחממים תנור ל־200 מעלות, פורשים את קוביות הטופו על תבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים 20 דקות עד שהן זהובות וקריספיות.

  4. מסדרים על צלחת הגשה רחבה את החסה, הרוקט, המלפפון, הפלפל והאבוקדו. 

  5. מפזרים מעל את קוביות הטופו הקלויות, גרגירי הרימון ואגוזי המלך.

  6. מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים ממש לפני ההגשה.



אולי יעניין אתכם...

מה מעניין אתכם לקרוא? 

בחרו קטגוריה

בחרו תגית

bottom of page