top of page

הסיב האופטי שצמוד לגליל התחתון

שר התקשורת, יועז הנדל, הגיע השבוע ליישוב מצפה נטופה שבגליל התחתון בכדי לחנוך את חיבור היישוב לאינטרנט מהיר בסיב אופטי ביתי. פריסת הסיב בנטופה מתבצעת על ידי חברת התקשורת המקומית "Quam-Tec" היושבת בטבריה ונמצאת בבעלותם של תושבי המועצה וזאת כחלק מתנופת החיבור שמובילה המועצה במסגרת רפורמת הסיב האופטי שהעביר השר הנדל בשנה שעברה.

בתמונה מימין לשמאל: יום טוב בן ששון, ניצן פלג, דן דימרי, יועז הנדל, אור קריספיל

היישוב המונה כמעט 250 בתי אב מציג נתוני חיבור מרשימים של כ-200 משפחות, נתון מעניין נוסף הוא סוג החבילה הפופולרית ביותר ביישוב אשר בה בחרו כ-50% מהמחוברים והיא חבילת המהירות המקסימלית של 1000 מגה ביט, רק למען הפרופורציה נסביר שגם חבילה 100 מגה ביט תשרת מצוין את רוב צרכני תעבורת האינטרנט הכבדים ביותר. מודל החיבור לסיב האופטי ביישובים על ידי החברות הקטנות מתבסס על כמות בתי אב מינימלית ביישוב אשר רוכשים חבילת התקנה וכאשר מגיעים לכמות המינויים הנדרשת מתחילות החברות בביצוע ההליכים הביורוקרטים הנדרשים ולאחר מכן בביצוע הכנות פיזיות לחיבור של הבתים עצמם ובסופו של התהליך התקנה של מרכזיית תקשורת ליישוב ופריסה בתעלות הקיימות או אם ישנו צורך אזי חציבה של תעלות חדשות בהתאם לסטטוס היישוב.


האירוע התקיים במבנה הספרייה בנטופה, בהובלת מזכיר היישוב אור קריספיל ויו"ר הועד יום טוב בן ששון, בהשתתפות מנהלי חברת "Quam-Tec" ובמעמדו של ראש המועצה האזורית הגליל התחתון ניצן פלג אשר סקר את תהליך הפריסה ביישובי המועצה ואת קצב ההתקדמות בשטח, עוד פירט בדבר מעורבותה של המועצה בתהליך והסביר אודות החשיבות המכרעת של מעורבות היישוב בתהליך.


בדבריו התייחס פלג למשמעות החיבור לסיב אופטי ביישובי הגליל ולעובדה שמספרם של תושבי המועצה אשר עובדים מהבית הולך וגדל בהתמדה, זאת בנוסף לשינויים בהרגלי צריכת התוכן והמעבר לשירותי הסטרימיניג שנמצא בראשית דרכו "בכל פוסט שאני מעלה בנושא סיבים אופטיים אני מקבל המון הודעות וטלפונים מתושבים ששואלים מתי יגיע הסיב גם אליהם ליישוב" אמר פלג ולסיום הודה לשר הנדל על פועלו בנושא ועל החשיבות הכנה שהוא מייחס להתיישבות במרחב הכפרי.


השר הנדל ביקש להודות להנהלת המועצה ולהנהגת היישוב על נחישותם לביצוע הפריסה באופן מהיר שארך מספר חודשים בלבד. עוד הודה לחברת "Quam-Tec" אשר אנשיה מבצעים הלכה למעשה את המהפכה בשטח ומאירים את הפריפריה בכלל ואת הגליל בפרט באינטרנט מהיר וזאת בקצב שאינו מבייש את מהירות הפריסה במרכז הארץ. בדבריו התייחס הנדל למשמעות הגדולה של תשתיות תקשורת בעבור הכלכלה והצמיחה של מדינת ישראל ועל היכולת שלהן לייצר איכות חיים בכל מקום, עוד אמר הנדל כי "אנחנו מייצרים ציונות באמצעות סיבים, אנשים יכולים להתחבר לא רק באזורי הכדאיות הכלכלית, לפני שנה זה היה נראה הזוי והנה אנחנו כאן היום." בנוסף ציין השר כי עידוד החברות הקטנות לפעולות פריסה נרחבות מייצרות תחרות בשוק כולו, ככל שיתחברו יותר יישובים כך יהיה יותר ביקוש במרחב והמודל העסקי של "זה נהנה, וזה לא חסר" רק ילך וישתפר ולצד זאת צוות המשרד נחוש לפתור כל בעיה מעכבת בתחום זה. בסיום דבריו ציין כי צוות משרדו עמל כבר בימים אלו על בחינת פתרונות פריסה נוספים דוגמת העברת סיבים בקווי הולכת המיל של חברת מקורות, העברת סיב דרך תשתיות קצ"א וחידוש ההעברה באמצעות רשת החשמל.



הערת מערכת העיתון:

קינאת סופרים תרבה דעת אמרו חכמים ממני. לכן, אני מוצא חובה לומר מעט מילים של דברי קינאה מהקורה במועצה האזורית גליל תחתון הדואגת לכלל היישובים ולתושביה.


ולמה? כי בהשוואה למועצה האזורית בעמק הירדן בה אני חבר מליאה, מתבייש ומצער על כך שלא נעשה כמעט דבר וחצי דבר בכדי לקדם את עניין האינטרנט המהיר ביישובי המועצה שהם אינם קיבוצים. לקיבוצים יש אינטרנט מהיר אך ליישובים, כנרת המושבה, פוריה כפר עבודה, פוריה עלית, פוריה נווה עובד "העשירים מהגבעה" התימנים, התוניסאים, המרוקאים, הטבריינים שהגיעו וקבעו את ביתם ביישובים אלו להם לא מגיע טיפול, זירוז וקידום התקנת תשתית לאינטרנט מהיר ולסיבים אופטיים.


יחי ההבדל הקטן בין ראש מועצה ניצן פלג שדואג לכלל הישובים והתושבים שלו לבין ראש המועצה בעמק הירדן שאולי דואג בדיבורים ובמילים, אבל נכון להיום אין סיבים אופטיים ביישובי רכס הפוריות ובכנרת המושבה.





#גלילתחתון#עמקהירדן#ניצןפלג#סיבאופטי#אינטרנטמהיר

אולי יעניין אתכם...

מה מעניין אתכם לקרוא? 

בחרו קטגוריה

בחרו תגית

bottom of page