top of page

ערב ראש השנה תשפ"ו ובטבריה הורסים עוד היסטוריה

 

תחנה מרכזית טבריה עם השלמתה בשנות החמישים. צילום: מתוך ארכיון אגד
תחנה מרכזית טבריה עם השלמתה בשנות החמישים. צילום: מתוך ארכיון אגד

ערב ראש השנה, והשבוע נראו טרקטורים שהחלו את הריסת תחנת "אגד" טבריה המיתולוגית

שנבנתה בשלהי שנות החמישים. תחנת "אגד" טבריה היא חתיכת היסטוריה כמעט לכלל תושבי טבריה ולכל תושבי האזור כולו.


יהיו כאלו שיגידו שימור עתיקות והיסטוריה זה חובה. יהיו כאלו שיגידו קידמה והתפתחות היא צו השעה וכהרגלו של העם היהודי יהיו מבקרים ויהיו מברכים.


אבל אין ספק הפוליטיקאים כבר חוגגים והם רואים בזה עשייה התפתחות קידמה והם כבר מצאו את ההזדמנות לצילומים עם הטרקטורים עם היזם והקבלן ובכלל חגגו רגעים היסטוריים, מזל שיש אינסטגרם ופייסבוק.


נו מילא לזה כבר התרגלנו, להצטלם הם רגילים ומומחים בחיוכים. אבל... להיות בנעלי היזם והקבלן ולהבין מה הוא עבר ומה הוא צריך... לא תמיד הם שם. להגיע לרגע הזה נדרשים תהליכים של שנים.


החלו ההריסות של אגד הישנה והמיתולוגית
החלו ההריסות של אגד הישנה והמיתולוגית

אישית אני מברך את ההתפתחות  מתוך ראייה עתידית שהמקום יהיה מרכז כמו בכל תחנת מרכזית בארץ, במקום יהיה מרכז קניות גודל ביחד זה יהיה שילוב מנצח מושלם בניין עסקים וחנויות ותנועה של אנשים בתחנה מרכזית. זה מבורך ואפילו מאוד ואני שמח עבור טבריה ועבור היזם.

לאלו שלא מכירים את ההיסטוריה, התהליך של הקניון בתחנת "אגד" החל עוד בתקופת זוהר עובד. דאז,


היו שניים שהתחרו על בניית קניון בעיר, דוד דנילוף ז"ל ורמי בטאן שיחיה. חלפו השנים והגיע הרגע שרמי בטאן בונה רק עכשיו עוד קניון ותחנה מרכזית מתקדמת לאוטובוסים חשמליים בלבד.


לא זו אף זו, היזם רמי בטאן בונה גם חניון אוטובוסים בטבריה עלית וגם הוא יהיה עם 40 עמדות טעינה חשמלית.

בסיפור התחנה המרכזית החדשה שתיבנה בטבריה ע"י היזם רמי בטאן, היה שותף פעיל מאוד שדחף וסייע לקידום ולהסרת המכשולים רבי השנים בבירוקרטיה הישראלית.

הורסים את אגד הישנה

זה היה לא אחר מאשר עידן מועלם (גוזלן) הנמצא בתפקיד בכיר ראש הרשות לתחבורה ציבורית בישראל והוא שסייע להסרת חסמים וזרימת התהליכים עד הבאתם לאישור ולתקצוב מטעם משרד התחבורה.


היקף ההשקעה יעמוד על כ-60 מיליון שקלים עם מימון ממשרד התחבורה.

יוסי נבעה במעמד הריסת אגד הישנה

עידן מועלם הוא זה שסגר את הקצוות ומכאן הדרך סלולה ליזם ולקבלן רמי בטאן לרוץ קדימה. התחנה המרכזית בטבריה תהיה תחנה ירוקה עם מרכז קניות גדול בעל מספר חזיתות המעניקות שרות.


כולנו נצא מרווחים מההתפתחות. העירייה, העיר, התושבים, האורחים, כולנו. אני רוצה להאמין  שהיזם ינציח את תמונות תחנת אגד הישנה והמיתולוגית. רמי, אדם ללא עבר לא צופן בחובו עתיד ואני רוצה עבורך בעתיד הכי טוב שיש. בהצלחה ומי ייתן והמקום יפתח במהרה בימנו.

 

אולי יעניין אתכם...

מה מעניין אתכם לקרוא? 

בחרו קטגוריה

בחרו תגית

bottom of page