top of page

איפה הנגישות והרגישות של המונופול?

מכתב פתוח לחברת חשמל




אני ממשיך בכל דרך אפשרית להפעיל לחץ על חברת החשמל להחזיר את סניף החברה לעיר טבריה ועכשיו הגיע הזמן להפוך את המאבק לציבורי ולגייס את כלל התושבים למען הצלחת המאבק.


סניף חברת חשמל נוסד בשנת 1925 ע"י פנחס רוטנברג. עם השנים התפתח הסניף והתחיל לתת שירות ל-45 אלף לקוחות מטבריה ועוד מספר לא מבוטל של תושבי יישובי וקיבוצי הסביבה ובכל שנה מגיעים פיזית לסניף חברת חשמל טבריה אל עמדות קבלת הקהל כ-25 אלף לקוחות בכדי לצרוך שירות בסיסי.


מבנה זה מיועד לשימור ונמצא בבעלות חברת חשמל ומרגע קבלת ההחלטה, נשאר המבנה סגור ושומם למרות שרק לפני כעשור הושקעו מיליוני שקלים בשיפוצו. לפני כשנתיים הותקנה במבנה מעלית בסכום של כ-300 אלף שקלים. מיותר לציין כי כספים אלו, הם כספי ציבור שבדיעבד נזרקו לפח.


קבלת ההחלטה לסגור את סניף חברת חשמל טבריה, הינה פגיעה קשה ואנושה בתושבי העיר טבריה, תושבי יישובי וקיבוצי האזור כולו אשר זקוקים לקבל שירות זמין, טוב, מהיר ואיכותי בשנת 2021.

עיקרי הפגיעה בלקוחות החברה:


1. מונופול - בניגוד לחברות אחרות, אין לאף תושב את היכולת לבחור מאיפה לצרוך חשמל, ובהתאם לזאת - אנו קהל "שבוי", אנו אמורים לקבל במינימום את השירות שבכל חברה מתחרה אחרת היינו מקבלים.


2. שירות - "מסעודה מהשכונות" שאמורה להגיע לעשות הוראת קבע או זוג שהתחתן או רוצה לשפר דיור ברכישה או במכירה או צריך סתם איזה טופס, או חיבור חשמל, חיבור לחשמל סולארי, אמורים היום לנסוע 90 דקות ברכב לכרמיאל וחזרה, או כשעה וחצי בתחבורה ציבורית לכל צד בכדי לעשות פעולה קטנה שהיו עושים אותה בטבריה במקסימום חצי שעה. זוהי פגיעה של ממש בתושב הקטן שנזקק להכי הרבה סיוע ובמקום להנגיש וליעל יותר את מתן השירות לתושבים עושים ההפך.


3. טיפול בתקלות - אתן רקע קטן איך בחברת חשמל עובדים ברגע שמקבלים קריאה לטיפול בתקלה: מרגע קבלת התקלה יוצא עובד לשטח, מזהה את הבעיה ומדווח לצוות המקצועי מה מהות התקלה ועם איזה כלים הם אמורים להגיע בכדי לתקן את התקלה מהר ככל שניתן. לדוגמה אם מדובר בשטח הררי אז לבוא עם משאית וכו'. נקודת היציאה לתקלה הייתה נמצאת בטבריה כך שהעובד היה מגיע בזמן קצר יותר לנקודת התקלה ובכך הצוות מגיע מהר יותר והבעיה הייתה נפתרת בזמן סביר.


כיום מכיוון שמדובר בנפה יותר גדולה יכול להיות מצב שהעובד במשמרת יהיה מצפת, ועד שהוא מגיע לתקלה זה כבר 45 דקות ועד שהוא מקפיץ את הצוות לוקח זמן נוסף, ואם הצוות שכח (דבר שקורה לפעמים כי כולנו בני אדם) כלי כל שהוא עליו לחזור לצפת, מה שגורם בשורה התחתונה שתקלות שהיו מטופלות תוך שעתיים - היום מטופלות תוך כחמש שעות לפחות.


נכון, בהחלטה זו יש אולי חסכון של כסף לחברה אולי? - אך הפגיעה הקשה בתושבים, במקבלי או דורשי השרות ו/או בבעלי העסקים בטבריה והסביבה גדולה הרבה יותר ואינה ניתנת למחילה.


תושבים יקרים, זה הזמן שלנו להתאחד ולפעול יחד למען הצלחת המטרה, כל אחד ואחת שישלח באמצעות דרכי התקשורת את מחאתו: למס' פקס. ​072-3428256,

דואר אלקטרוני: ombudsman@iec.co.il,

משלוח מכתבים: ת.ד 25 מיקוד 6100001​ תל אביב,

תלונה ובקשה להחזיר את הסניף ובכך נעשה צדק חברתי לאלו שזקוקים לו יותר ויותר מכל להנגשת השירות.


הוא שאמרנו המונופול בעוכריהם של כלל תשובי המדינה ושלנו בפרט, חברה מתחרה אם הייתה קמה זה היה נראה אחרת מורגש אחרת ומתנהל אחרת. תדרשו בתלונתכם הקמת חברה מתחרה.


שבת שלום, ובריאות טובה, רפאל טרבלסי


#חברתחשמל#מנופול#תקלות#שירות#מאבקציבורי#חיסכון

אולי יעניין אתכם...

מה מעניין אתכם לקרוא? 

בחרו קטגוריה

בחרו תגית

bottom of page