• אבי לוי, שף מלון אירופה

מתכון לפילה בורי בגריל על סלט משוויה תפו"א וטחינה עם לימון כבוש

באדיבות הבלוג "הכלי והמתכון"



פילה בורי בגריל על סלט משוויה תפו"א וטחינה עם לימון כבוש

מצרכים ל 2 מנות:


לדג

1 דג בורי בינוני מפולט

שמן זית

מיץ לימון טרי

מלח פלפל שחור גרוס

שום כתוש

טימין


לסלט משוויה:

1 חציל שלם קטן

1 פלפל אדום

1 פלפל צהוב

1 פלפל חריף

1 בצל סגול

1עגבניה

שמן זית

מיץ לימון סחוט

שום כתוש

מלח

2 תפוח אדמה בינוני


לטחינה:

טחינה גולמית איכותית

ממרח לימון כבוש

מלח פלפל

מים קרים


אופן הכנה:


לתפוח אדמה

עוטפים את תפוח האדמה בנייר כסף ומניחים על הגריל והופכים מדי פעם עד ריכוך מלא מוציאים את הנייר כסף מועכים בלחיצה מתבלים בשמן זית מלח פלפל ושום ומחזירים לגריל לדקה נוספת ומוציאים.


לסלט משוויה

צולים את הירקות בגריל

מקלפים חלקית קוצצים ומתבלים בשמן זית מיץ לימון מלח ושום כתוש


לטחינה

מערבבים את הטחינה גולמית עם ממרח לימון כבוש מים קרים מלח ופלפל עד למרקם הרצוי

לדג

מתבלים את פילה בורי בשמן זית מיץ לימון שום כתוש מלח ופלפל וטימין משני הצדדים,

צולים על הגריל: מתחילים בצד עם העור והופכים עד לבישול מלא ומרכיבים את המנה






ובנוגע לכלי? מעולה להגשה בצלחת פסטה


רוצים לקבל עוד מתכונים מהשפים ולדעת מהו הכלי המומלץ להגשה?

בקרו בבלוג של מגבוני סיוון באתר – "הכלי והמתכון", הירשמו ועקבו אחריו!




#מתכון#הכליוהמתכון#מגבוניסיון#פילהבורי#טחינה

0 תגובות

אולי יעניין אתכם....
טרי משולחננו

מה מעניין אתכם לקרוא? בחרו קטגוריה