• אבי לוי, שף מלון אירופה

חציל קלוי חם ביוגורט טחינה ושקדים

באדיבות הבלוג "הכלי והמתכון"






מצרכים:

  • חציל בינוני

  • יוגורט טבעי

  • טחינה גולמית

  • שום כתוש

  • מיץ לימון

  • שמן זית

  • מלח גס

  • פלפל שחור גרוס

  • שבבי שקדים קלויים

  • עגבניה חצויה ל 2

  • רוטב פסטו



אופן הכנה

  • קולים את החציל על אש גלויה מכל הכיוונים עד לריכוך מלא

  • מקלפים משאירים את הגבעול ומניחים במסננת

  • מכינים את הטחינה- מערבבים את הטחינה הגולמית עם יוגורט מיץ לימון מלח שום כתוש

  • מוזגים מהטחינה מצע למגש אפייה

  • חותכים את החציל לאורך לא עד הסוף ומניחים על הטחינה יוגורט מתבלים מעל בשמן זית מיץ לימון מלח גס ופלפל גרוס

  • אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 10 דקות

  • מוציאים, סוחטים מעל החציל עגבנייה, מקשטים במעט פסטו ושקדים



ובנוגע לכלי? מחבת אלומיניום לבישול והגשה עם ידיות זהב





#חצילקלוי#באדיבותהבלוגהכליוהמתכון#מגבוניסיון#שףמלוןאירופה

0 תגובות

אולי יעניין אתכם...

מה מעניין אתכם לקרוא? בחרו קטגוריה