• אבי לוי, שף מלון אירופה

דבלים ממולאות בשר

באדיבות הבלוג "הכלי והמתכון" של מגבוני סיוון



מתכון לדבלים (תאנים מיובשות) ממולאות,

טעם משגע וגם מתאים לט"ו בשבט המתקרב.

המתכון מותאם ל 20 יח'


המצרכים

20 דבלים (תאנים מיובשות)

250 גרם בשר בקר טחון מומלץ לערבב עם טלה

1 כף שמן זית

1 בצל קטן קצוץ

1 שן שום קצוצה

מלח

פלפל שחור

בהרט

חופן עלי נענע קצוצים


לרוטב

2 כפות שמן זית

1 בצל בינוני חתוך לרצועות

1 שן שום קצוצה

1 כוס מים

1 כוס יין אדום

3 כפות סילאן

1 כף חומץ בלסמי

1 כף רכז רימונים

2 מקלות קינמון

1 כף מיץ לימון

מלח

פלפל שחור


אופן הכנה:

הכנת הדבלים:

משרים את הדבלים 10 דקות במים חמים

חותכים את הקצה

פותחים למטה כיס למילוי בעזרת סכין קטנה ומרחיבים בעזרת האצבע נפח למילוי

מכינים את המילוי:

מטגנים את הבצל והשום עד הזהבה

אחרי שהתקררו מערבבים את חומרי המילוי בקערה מתבלים וממלאים בדבלים


הכנת הרוטב:

מטגנים במעט שמן זית את הבצל והשום עד הזהבה

מוסיפים את היין ונותנים לו להתרכז

מוסיפים את שאר המרכיבים מביאים לרתיחה מתבלים ומניחים בפנים את הדבלים ומבשלים כ 40 דקות

מומלץ להגיש עם שקדים קלויים ונענע קצוצה מעל



ובנוגע לכלי?

הכלי המומלץ להגשה הוא קערת פסטה או מחבת נירוסטה עם ידיות להופעה כפרית ומרשימה

רוצים לקבל עוד מתכונים מהשפים ולדעת מהו הכלי המומלץ להגשה? בקרו בבלוג של מגבוני סיוון באתר – "הכלי והמתכון", הירשמו ועקבו אחריו!



#דבליםממולאותבשר#מגבוניסיוון#הבלוגהכליוהמתכון

0 תגובות

אולי יעניין אתכם....
טרי משולחננו

מה מעניין אתכם לקרוא? בחרו קטגוריה