top of page

מחלקת החינוך בעיריית טבריה מציגה: ההתעללות – וההתקפלות


עו"ד גלעד ראש

עו''ד גלעד ראש, המייצג את אחת התלמידות: "אני מציע לכל הורה לגלות מעורבות ולא לפחד להתייצב מול מערכת החינוך לגבי החלטות הנוגעות לעתיד ילדיו".


מחלקת החינוך בעיריית טבריה, בראשותה של הגב' תמי לוי, ספגה ביקורת לא אחת, אך המקרה שהובא לפתחה של מערכת העיתון הוא אולי החמור מכולם.


על פי טענת עורך דינן, במשך חמישה חודשים עברו שתי תלמידות, מצטיינות ומהטובות בבנות טבריה, סיוט נוראי. עקב חרמות והתעללות מצד בנות כיתתן הן סירבו להירשם לחט''ב "נופרים" בהתאם לאזור הרישום של מקום מגוריהם והן ביקשו בלית ברירה ולאור הנסיבות ללמוד בביה''ס "אורט במעלה" .


שמות הבנות, כמובן, שמורות במערכת מטעמי צנעת הפרט. השורה התחתונה הייתה, שלמרות המודעות למה שעברו הבנות ולמרות עירובה של מחלקת החינוך בעיריית טבריה, עיריית טבריה התעקשה וסירבה לבקשתן לעבור לבי"ס אחר.


לפי טענת עורך דינן, במהלך התקופה המדוברת, הקטינות עברו מסכת התעללויות בחסותה בסופו של יום, של מחלקת החינוך בעיריית טבריה. הוריהן ספגו איומים והטילו דופי באמיתות דבריהם לא פעם ולא פעמיים, לבנות עצמן לא אושר ע''י מחלקת החינוך להיקלט בחטיבה בה רצו ללמוד – והן התנהלו כתלמידות "שקופות" במשך חמישה חודשי למידה.


מדוע צריכה ילדה בכיתה ז' לעבור את כל התלאות הללו, להגיע למצב בו היא עותרת לבית משפט למען זכויותיה – ורק אח''כ נאותה הגב' לוי להתקפל ולאשר את רצונה של הילדה?!

הורי הקטינות, הביעו את כעסם על התנהלות הצוות החינוכי, בבית הספר אורט, ועל מחלקת החינוך של עיריית טבריה. כאשר הללו ניסו לאסור את כניסתן של הקטינות לבית הספר ולא אפשרו את השתתפות הקטינות בלמידה מרחוק (זום). המציאות המתוחה במצב כה רגיש בשנה הראשונה להתאקלמותן של הקטינות בחטיבת הביניים, הובילה ליצירת פער לימודי, רגשי וחברתי בין הקטינות לבין שאר תלמידי השכבה.


יתרה מכך, טוענות הבנות, לצד כל אלה, החוויה הקשה התעצמה לנוכח שנת הקורונה המאתגרת בפני עצמה – והרי לכם מציאות בלתי נסבלת בחסותה של מחלקת החינוך בעיריית טבריה .


יכול להיות שגם עתה, חצי שנה אחרי, יכלו התלמידות להישאר דחויות, אך התושייה של הורי אחת הקטינות, באמצעות הגשת עתירה מנהלית לבית המשפט המחוזי בנצרת וייצוגם על ידי עוה"'ד גלעד ראש, הפניה לערכאות משפטיות לצד השיח שערך עו"ד ראש עם נציגי הרשות המקומית והתעקשותו לקיום שיחה בין אנשי השירות הפסיכולוגי החינוכי לקטינה ולנוכח החשיפה כי לא בוצע הליך מסודר כנדרש בהתאם לחוק – כל אלו הובילו בסופו של יום, מי יותר מי פחות, להתקפלותה של גב' תמי לוי ושינוי ההחלטה, היחס וההתנהלות האטומה בעניינה של הקטינה שבהבל פה כל מה שהיה נדרש זה לאפשר לה בסה"כ להירשם בבית ספר אחר.


ואנו שואלים אתכם תושבים יקרים – מדוע צריכה ילדה בכיתה ז' לעבור את כל התלאות הללו, להגיע למצב בו היא עותרת לבית משפט למען זכויותיה – ורק אח''כ נאותה הגב' לוי להתקפל ולאשר את רצונה של הילדה?! מדוע הורי הילדה צריכים לבזבז כסף על סעד משפטי, להפסיד ימי עבודה – כדי להילחם על הברור והמובן מאליו למען חינוך טוב יותר?


מדוע עדיין, בשנת 2020, ילד טברייני לא יכול לבחור את נתיבו ועתידו החינוכי במיוחד כאשר הינו קורבן להתעללות וחרם המצדיק את בחירתו בבית ספר בו לא ימצא את אותם מתעללים?


כולנו תקווה ותפילה, שאף תלמיד או תלמידה לא יחוו סיוט כזה בעתיד ומנהל אגף החינוך החדש יעשה כל שלאל ידו על מנת למנוע עוולות מעין אלה בעתיד – ובעיקר – שהחינוך בטבריה יהיה סובלני ופתוח יותר לרצונות התלמידים וההורים – ופחות נתון למרות של אנשים חסרי סבלנות ורגש.


תגובת עיריית טבריה: "ראשית, יש להבהיר שלא יצאו שום איומים מצד העירייה כלפי ההורים והשימוש של מערכת העיתון במילה "התעללות" הינה חסרת בסיס. בשל פניית ההורים לבית המשפט, היה אמור להתקיים דיון בנושא זה אך בסופו של דבר לא התקיים דיון בבית המשפט היות וביום הדיון עורכת הדין הראשונה שמינתה המשפחה, לאה מלך, לא הגיעה והדיון נדחה בחודש נוסף ולכן מנהלת אגף החינוך בעירייה ביקשה ממנהלת השירות הפסיכולוגי לפגוש את כל אחת מהתלמידות ולאחר הפגישות בהיוועצות עם משרד החינוך הוחלט לאשר את המעבר".


תגובת עוה"ד גלעד ראש: "צר לי כי מחלקת החינוך בעיריית טבריה מתנהלת באטימות וחוסר מקצועיות. לו היו שומעים את הקטינה ומתייחסים לחוות הדעת הפסיכולוגית שהוגשה בעניינה ו/או למסמך שצורף ממחנכת הכיתה אשר אישש את טענות הקטינה - העתירה הייתה מתייתרת ולא היינו מגיעים לבית המשפט. ועדת החריגים של הרשות המקומית כונסה בחופזה ללא ההרכב הנדרש, לא ניתנו נימוקים כנדרש מוועדה מעין זו, וההחלטה עברה למנהלת המחוז של משרד החינוך, אשר לצערי שימשה חותמת גומי של הרשות המקומית. למזלה של הקטינה הוריה בחרו שלא לוותר ולהילחם למען בתם ואני מתאר לעצמי שישנם ילדים רבים שהוריהם, ידם אינה משגת בכל האמור לשכירת שירותים משפטיים והם נאלצים להשלים עם אטימות המערכת. אני מציע לכל הורה שלא לוותר ולהתייצב מול מערכת החינוך בכל החלטה הפוגעת בעתיד ילדיו".



#מחלקתהחינוךבעירייתטבריה#התעללות#מערכתהחינוך#אורטבמעלהטבריה#ביתהמשפט#משרדהחינוך

אולי יעניין אתכם...

מה מעניין אתכם לקרוא? 

בחרו קטגוריה

בחרו תגית

bottom of page