לימודי הנדסה
"ככל שהחברה תסטה יותר מהאמת, כך היא תשנא יותר את אלו שאומרים אותה" (ג'ורג' אוורוול).
בעצם לא משנה אם מגיעים פחות או מעט, התקשורת כבר תמצא את הדרך להכפיל,
להשליש ולהרביע את כמות המשתתפים
חידה: שטח רחבת הבימה בת"א; 8,351.27 מטר רבוע. מספר מקסימלי של אנשים במטר רבוע; 2.1. מהו המספר המקסימלי של אנשים שיכולים להיות באותה רחבה? התשובה פשוטה; 17,537 אנשים.
חידת בונוס: אם כן איך בדיווחים בתקשורת הישראלית מספר המפגינים בהפגנת השמאל האחרונה, נע סביב 80,000 משתתפים?
התשובה גם כאן פשוטה - הנדסת התודעה. מתברר שבישראל יש לימודי הנדסה מרחבית (סטריאומטריה. כלומר: הגיאומטריה של מרחבים אוקלידיים תלת - ממדיים). מנגד, יש לימודי הנדסת תודעה.
בסוף נובמבר 2019 התקיימה עצרת תמיכה בראש הממשלה נתניהו לאחר שפתחו כנגדו את תיקי האלפים. הכותרות בגופי התקשורת שכן התייחסו לעצרת סיפרו על "אלפי בני אדם שהגיעו להפגנת תמיכה ברה"מ נתניהו". מספר מדויק לא נרשם. הגדיל לעשות כתב 'הארץ' בר פלג, שהוציא את הציוץ הבא: "כתבים ומפגינים יקרים, פרק 2: אז כמה באמת נכנסים בכיכר הבימה? לאור הצלחת המדידה הקודמת בהפגנת הימין החלטנו איתי בלומנטל ואני להמשיך עם ההצלחה ולבדוק כמה באמת נכנסים לכיכר כאשר היא מלאה מקצה לקצה. המס' הנכון במידה וכ-ל הכיכר מלאה עד אפס מקום הוא - 17,537 איש - ושלא יעבדו עליכם". איזה קטע שאותו מספר של 17,537 איש כבר ציינתי למעלה שזה אכן סך הקיבולת ברחבה.
תודה רבה לכתב 'הארץ' ש"גילה" לנו כמה הרחבה מכילה. אם ככה, אז איך פורסמו מספרים גבוהים בהרבה של מפגיני השמאל שהיו באותה רחבה?
מתברר שהתשובה טמונה במפה הפוליטית. היטיב לתאר זאת עיתונאי אחר, אלדד בק, בציוץ בטוויטר כתב: "נניח 80,000. מכירים כבר איך מנפחים את ההפגנות של השמאל ומצמצמים את הפגנות הימין". הבנתם את השיטה?
בגלובס ניסו גם להתחקות אחר המספר המדויק, שם לא כ"כ הצליחו להגיע למספר מדויק. כאשר הם פנו לחברות הסלולר לבדוק נתוני איכון הם קיבלו את התשובה הבאה: "פנינו גם הפעם לחברות הסלולר אולם הן סירבו למסור נתונים רשמיים, גם הן מתוך ניסיון להימנע מזיהוי פוליטי כזה או אחר".
מתברר שגם להביא מספר מדויק של משתתפים, הפך לפוזיציה של שמאל מול ימין. אפילו חברות הסלולר מפחדות לומר מספר מדויק.
ניקח את אותה הפגנה ממוצ"ש האחרון ונגלה שגם לתקשורת הישראלית היה בה חלק פעיל ופוליטי. אותה הפגנת שמאל אחרונה פימפמו וקידמו אותה שבוע שלם כדי שכולם יידעו שהיא קיימת. הפגנות ימין שכן מתקיימות ומביאות קהל רב, לא תמיד מסקרים ואם מסקרים אז בצורה מעוותת. קחו למשל הפגנת ימין אחרת שהייתה בזמן ממשלת בנט ולפיד. הפרשן של ערוץ 12, אמנון אברמוביץ' כך תיאר אותה: "הפגנת הימין נגד הממשלה היא נחותה".
באותה הפגנה במוצ"ש האחרון, היה חשש מצד המארגנים על מיעוט קהל בגלל מזג האוויר הגשום. מתברר שלא רק את המארגנים זה הטריד אלא גם את המגישה טלי מורנו, מהתאגיד הציבורי. זאת באומרה: ״חששנו שההפגנה הזו לא תתקיים אבל הנה זה קורה״. בעצם לא משנה אם מגיעים פחות או מעט, התקשורת כבר תמצא את הדרך להכפיל, להשליש ולהרביע את כמות המשתתפים.
הנתון שמתמצת הכול מגיע מהמכון לדמוקרטיה. המכון פרסם את מדד הדמוקרטיה 2022, וממנו עולה שאמון הציבור בתקשורת ממשיך להתרסק לנתון שלא היה מעולם משפיל כמותו: 22% בלבד מאזרחי ישראל מאמינים לתקשורת. מתוך ההפגנה על רפורמת לוין, אנחנו מגלים שצריך לעשות בכלל גם רפורמה בענף התקשורת. אם ארבעה מתוך חמישה ישראלים לא מאמינים לתקשורת. הדבר מוכיח שחייב לקדם שינויים גם בתחום הזה ויפה "רפורמה" אחת קודם.
פוסטים קשורים
הצג הכולמאת: מאיר אוחנה מלחמת "חרבות ברזל" שעדיין נושאת את השם הזה, עוטפת את האומה הישראלית באין ספור היבטים. מהנרצחים במעשי הטבח והזוועה מאותה...