אבי לוי, שף מלון אירופה
26 ספט 20221 דקות
אופן ההכנה של הכתף
מניחים כתף טלה בתבנית מכינים מרינדה של:
חרדל דיזון
יין לבן
דבש
שיני שום
רוזמרין
מלח
פלפל שחור גרוס
יוצקים על הכתף מכסים ומשרים לילה במקרר
למחרת מכסים בנייר אפייה ורדיד אלומיניום וצולים בתנור למשך כשעתיים וחצי שלוש עד לריכוך מלא
אופן ההכנה - טנזיה
מטגנים בסיר עם מעט שמן זית רצועות דקות של בצל עד להשחמה
מוסיפים יין אדום ופירות יבשים (שזיפים צימוקים משמשים חמוציות)
מוסיפים מעט סילאן, מיץ תפוזים, מקלות קינמון וסוכר
מבשלים עד לריכוך הפירות וריכוז הנוזלים ומכבים את האש
אופן ההכנה - קרם ארטישוק ירושלמי
קולפים את הארטישוק ומבשלים במים עד לריכוך
מסננים ושומרים את הנוזל
טוחנים במעבד מזון עם מעט מהנוזל שמן זית ושמנת צמחית
מתבלים במלח פלפל לבן ומוסקט טחון
ארוחותשףלראשהשנה #כתףטלה #קרםארטישוק #שףאבילוי #מתכוןשףלטלה