חדשות הצפון

27 יול 20232 דקות

עוצמתו של הסיפור העצוב במדינת היהודים של היום

חנוכיית הפצמרים המוצגת במוזיאון

במוזיאון גוש קטיף, הפותח את שעריו במהלך הקיץ לכלל המשפחות מבוגרים וילדים ובני נוער כאחד בכדי ללמוד ולזכור את ההיסטוריה וגם בכדי לציין את יום השנה ה-18 לעקירת גוש קטיף ותוכנית ההינתקות בראי של הקורה בימים אלו ברחובות ישראל, ויחי ההבדל ה"קטן" והשחיתות הממסדית של רשויות החוק, האכיפה, המשפט והממשל.

דווקא בימים אלו מקבל המוזיאון משנה תוקף לסיפור של עקירת יישובי גוש קטיף ועוטף עזה. חולשתה של המדינה אל מול עוצמתו של הציבור הדתי לאומי אנשי המפד"ל של פעם, אנשי ארץ ישראל, מלח הארץ.

במוזיאון מוצגים תערוכות שונות של אמני גוש קטיף, בנוסף למוצגים הקבועים ותערוכות מתחלפות. בקומת התערוכות מוצגת תערוכת התנ"ך בתלת מימד נדירה ומיוחדת. וכן תערוכה מדהימה של צלמי עיתונות על גוש קטיף.

במוזיאון גוש קטיף אתם תכנסו למנהרת הזמן של ההיסטוריה בחבל עזה מתקופת החשמונאים ועד לגוש קטיף. הפסיפס המדהים של דוד המלך ששוחזר במוזיאון, ציר הזמן ההיסטורי, היישובים, החקלאות, סרטי וידאו, חנוכיית הפצמ"רים, מנורת נצרים מיתולוגית, כן וגם, תערוכת התנ"ך בתלת מימד.

מוזיאון גוש קטיף היא אטרקציה חוויתית לכל המשפחה הנותנת את התחושה שאתה חי ונושם את גוש קטיף. מומלץ וחובה לכל ישראלי ויהודי באשר הוא בכדי ללמוד, לזכור ולא לטעות בעתיד.

שר המורשת הגיע למוזיאון גוש קטיף ואמר: מערכת המשפט עשתה לנו רצח אופי. השר סיפר כי בימי המאבק הם התגוררו בתל אביב ונסעו לחזק את מתיישבי בדולח. למרות שפעל עם חבריו מתוך אהבה לעם ולארץ, הושמצו על ידי התקשורת המגויסת. לאחר שגורשו מבדולח חזרו לתל אביב וחשו את העוינות כלפיהם על כל צעד ושעל. עשו לאנשי המחאה דאז רצח אופי, ופגעו בזכויותיהם בגיבוי מערכת המשפט. הזהירו שיהיה ירי על חיילי צה"ל. "ומה עשינו אז? שרשרת של אהבה. כשהרב רחמים ניסימי הוריד רגל לכביש כבר נעצר. עצרו ילדים בני שלוש עשרה על לא כלום. חשנו את עריצות האליטה".

השר אמר עוד כי "בבדולח החלטתי שאיני מוכן להתכופף לעוול שנעשה. חזרתי הביתה ואמרתי לאשתי שלא מספיק שנהיה טובים. אסור לנו להשאיר את ההגה בידיהם. עלינו לטפח הנהגה בכל מערכות המדינה".

"ריסקו אותנו אז לחתיכות. כל עם ישראל צריך לזכור מה אירע בגוש קטיף", הוסיף, "אם מישהו מתבלבל לגבי התיקון במערכת המשפט, שיזכור איך מערכת מושחתת עשתה דה-לגיטימציה ודמוניזציה לאנשים טובים שבאו להתיישב ברצועת עזה, ולאלה שבאו לחזקם".
 
וכך כתב ביומן המבקרים: "חורבן גוש קטיף הוא שבר שקיים בתוכי 18 שנה. המוזיאון היקר צריך לסיים את תפקידו בבניין מחדש של החורבות, בשינוי הממשל ומערכת המשפט, בשינוי התקשורת ובכניסה ללבבות".
 
אניטה טוקר מהישוב נצר חזני סיפרה על אהבת ישראל שהייתה ביישובם שהתבטאה ב-19 נוסחי תפילה! מאידך סיפרה איך העלילו עליהם בעיתון שהם מגדלים כלבים כדי להתקיף את החיילים.
 
מנהל ההדרכה במוזיאון, שלמה וסרטיל מגני טל הזכיר את השופט היחיד בבית המשפט העליון, אדמונד לוי זצ"ל שהגן על זכויות המתיישבים, וסיפר שיש ביישובם גני טל החדשה כיכר על שמו.
 
לסיום אמר השר אליהו, "אני יוצא מכאן עם מחשבה איך לא ניתן למערכת משפטית מושחתת לפגוע בזכויות אדם, לא ניתן לתקשורת להשחיר את פניהם, ואיך המשטרה לא תהיה פוליטית, ובעיקר, איך נראה את סיפור ההתיישבות המופלאה הזאת לכולם ולעולם".

#ההתנתקות #מוזיאוןגושקטיף #עוטףעזה #עקירתיישובים #התיישבותיהודית #ארץישראל #מערכתהמשפט #אהרן ברק #שופטיהעליון #מעצרנעריםונערות #הציונותהדתית

    21