אבי לוי, שף מלון אירופה

27 מאי 20221 דקות

מתכון למנת פתיחה של כיסוני סלק ממולאים גבינת שמנת ופיסטוקים על מצע אגס מקורמל

במיוחד לשבועות מנת פתיחה בלתי נשכחת במראה ובטעם

מצרכים :

1 סלק אדום

אגס

גבינת שמנת

יוגורט

פיסטוק קלוי קצוץ

סוכר

עלי מיקרו לקישוט

שמן זית

מלח גס

פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:

מבשלים את הסלק עד ריכוך מלא

קולפים ומצננים

בעזרת מנדולינה פורסים את הסלק לפרוסות דקות מאוד.

מערבבים בקערה את גבינת השמנת עם פיסטוקים מלח ופלפל.

מניחים במרכז כל פרוסת סלק מעט מהמילוי, מקפלים לחצי ומהדקים מעט.

פורסים במנדולינה את האגס לאורכו מניחים בתבנית ומפזרים מעט סוכר מעל ושורפים בברנר או צולים בתנור עד השחמה.

מרכיבים את המנה:

מורחים בצלחת מעט יוגורט

מניחים מעל את פרוסות האגס המקורמל

מניחים מעל כל פרוסת אגס כיסון סלק ממולא

מזלפים מעל שמן זית ומקשטים עם עלי מיקרו ופיסטוק גרוס

#מתכוניהשף #מתכונים #מתכוניםלשבועות #שבועות

    705