top of page

תו 'חי בריא' ראשון לדגים – הוענק לדגיי עין-גב בכנרת


ענף הדייג בקיבוץ עין גב - הראשון מבין דייגי ומשווקי הדגים מהיום עם תו "חי בריא" ופועל בשיטת דייג ברשת הקפה Purse-Seine Fishing

ענף הדייג בקיבוץ עין-גב, הינו הראשון בישראל בתחום הדייג שזוכה באישור לתו "חי בריא". תוצרתו משווקת על ידי חברת ׳אושנגל’.

את הענף מוביל קפטן מנחם לב כבר מעל 40 שנה מקפיד לדוג רק דגים המתאימים למאכל, כגון: קרפיון, מושט, בורי, כסיף, לבנון הכנרת (סרדין) ובינית. ספינת הדייג של עין-גב עושה שימוש בטכנולוגיית דייג ידידותית שאינה פוגעת בדגים. הדייג מתבצע בשיטת הקפה (Purse-Seine Fishing), המיועדת לדייג להקות דגים הנמצאות בגוף המים (לא על הקרקעית). להקת הדגים מאותרת באמצעות סונאר המותקן בספינת הדייג, הלהקה מוקפת על ידי רשת היקפית גדולה, הנסגרת בחלקה התחתון ונאספת אל ספינת הדיג. בשיטת זו, הדגים הקטנים או ממינים שאינם למאכל, מוחזרים חיים חזרה אל הכנרת, לסביבתם הטבעית.

אולי יעניין אתכם...