• אבי לוי, שף מלון אירופה

רוסביף סינטה ממולא בעשבי תיבול שום קונפי ופיצוחים

מתכון למנה עיקרית במיוחד לחג הפסח

סגנון הבישול במלון הבוטיק וילה אירופה הוא פיוז׳ן המשלב סגנון מודרני קלאסי מזרחי וטברייני עם מיטב חומרי הגלם הקיימים בשוק. את המנה בחרתי עבורכם במיוחד לחג מחומרי גלם חגיגיים המתאימים לבישול קצר וקליל ומתאימים לעונת האביב. אני מאחל לכל תושבי טבריה חג שמח וכשר!


פרוסות מהנתח בליווי קרם בטטה בייבי ארטישוק ובצל ירוק

מצרכים :

  • נתח סינטה (מותן בקר) 1 ק"ג נקי משומן וגידים

  • כ -2 כוסות עשבי תיבול קצוצים לבחירתכם (פטרוזיליה בצל ירוק בזיליקום)

  • 4 שיני שום קונפי (שום אפוי בשמן זית עד לריכוך מלא)

  • 1 כוס פיצוחים קצוצים גס (שקדים פיסטוק קשיו)

  • מלח גס

  • פלפל שחור גרוס

  • שמן זית


אופן הכנה:

  • מכינים את המילוי

  • בקערה מניחים את שיני השום עשבי התיבול והפיצוחים

  • מתבלים במלח פלפל שמן זית ומערבבים לתערובת אחידה.

  • יוצרים כיס במרכז נתח הסינטה מהצד בעזרת סכין חדה וארוכה עד לצד השני

  • דוחסים את המילוי פנימה משני הצדדים

  • מניחים בתבנית רצוי על רשת ומורחים את הנתח בשמן זית מלח ופלפל

  • אופים בתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות למשך 15 דקות ואז מנמיכים ל- 180 מעלות למשך עוד חצי שעה עד שעה תלוי במידת העשייה הרצויה

  • מוציאים את הנתח ונותנים לו לנוח עוד 10 דקות

  • פורסים מול האורחים ומגישים



#רוסביף#מלוןבוטיקוילהאירופה#נתחסינטה#מתכוןלפסח


0 תגובות

אולי יעניין אתכם....
טרי משולחננו

מה מעניין אתכם לקרוא? בחרו קטגוריה