• אבי לוי, שף מלון אירופה

פילה סלמון בקראסט פיצוחים עם קרם דלעת ותרד מוקפץ

באדיבות הבלוג הכלי והמתכון



מצרכים לסלמון:

2 נתחי סלמון טרי בעובי 2 אצבעות כל אחד

1 כף שמן זית

1 כף מיץ לימון

1 כף חרדל דיז'ון

מלח

פלפל גרוס

חצי כוס שקדים ואגוזים קלויים וקצוצים גס


אופן ההכנה:

שוטפים ומייבשים א הדג

מתבלים בשמן מיץ לימון מלח ופלפל

מורחים את הנתחים בחרדל ומדביקים על החרדל את השקדים והאגוזים הקצוצים

אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ל 10 דקות


מצרכים לקרם דלעת:

100 גרם דלעת

1 כף שמן זית

מלח

פלפל לבן


אופן ההכנה:

מבשלים במים ומסננים או אופים את הדלעת עד ריכוך מלא מסננים וטוחנים במיקסר עם שמן זית מלח ופלפל

מצרכים לתוספת תרד:

1 כוס תרד בייבי טרי

חצי בצל חתוך לרצועות

1 כף חמוציות מיובשות

2 כפות שמן זית

כמה טיפות שמן שומשום

מלח

פלפל גרוס



אופן ההכנה:

במחבת לוהטת מקפיצים את הבצל בשמן זית

מוסיפים את התרד והחמוציות לעוד הקפצה קלה

ומתבלים במלח פלפל ושמן שומשום

מרכיבים את המנה ובתאבון!

ובנוגע לכלי? מעולה להגשה בצלחת דופן ישרה



רוצים לקבל עוד מתכונים מהשפים ולדעת מהו הכלי המומלץ להגשה?

בקרו בבלוג של מגבוני סיוון באתר – "הכלי והמתכון", הירשמו ועקבו אחריו!



#מגבוניסיון#סלמון#פילהסלמון#שמןזית#חמוציות#צלחתדופןישרה

0 תגובות

אולי יעניין אתכם....
טרי משולחננו

מה מעניין אתכם לקרוא? בחרו קטגוריה