top of page

נגרם למכוניתכם נזק מבור בכביש? ייתכן שתוכלו לקבל פיצוי

תמונת הסופר/ת: ד"ר ליאור ברוך, עו"דד"ר ליאור ברוך, עו"ד

כך תוכלו לפעול כדי להגדיל את הסיכוי לקבלת פיצוי מהרשות הרלוונטית

בשלהי שנת 2020 חייב בית-המשפט לתביעות קטנות בנצרת את "חברת נתיבי ישראל" לפצות תובע שמכוניתו ניזוקה בעקבות בור בכביש [מספר הליך: ת"ק 42040-12-19]. לטענת התובע, "בעיקול הכביש חש... מכה חזקה ברכב כאשר הגלגל השמאלי הקדמי נכנס לבור עמוק באמצע הכביש, ומיד אחר כך ספג הרכב מכה נוספת כשהגלגל השמאלי האחורי נכנס לאותו בור" [סוף ציטוט פסק הדין].


כתוצאה מכניסת מכוניתו לבור, טען התובע כי נגרם לו תקר בצמיג וכי חישוק הגלגל (ג'אנט) התעקם. התובע נאלץ לרכוש שני צמיגים, לתקן את החישוקים שהתעקמו ולבצע כיוון פרונט – את נזקו (לרבות אבדן יום עבודה ועוגמת נפש) כימת התובע בסך מצטבר של 2,545 ₪. חברת נתיבי ישראל מצדה, סירבה לפצות את התובע; בין היתר בטענה שהיא אינה אחראית בגין כל מפגע הקיים בכביש וכן הוסיפה כי תיקנה את המפגע לאחר שקיבלה דיווח. בית-המשפט בחן את טענות הצדדים, צפה בתמונת הבור אותו הגדיר "עמוק למדי בנסיבות העניין" ולבסוף קבע כי יש לקבל את טענות התובע וחייב את "חברת נתיבי ישראל" לשלם לו פיצוי בסך כולל של 2,795 ₪ (2,045 ₪ בגין הנזקים בתוספת 750 ₪ בגין הוצאות).


ובכן, אם גם למכוניתכם נגרם נזק עקב בור בכביש, כך תוכלו לפעול כדי להגדיל את הסיכוי לקבלת פיצוי מהרשות הרלוונטית, לרבות "חברת נתיבי ישראל" או מהעירייה (כתלות ברשות שאחראית על אזור השיפוט בו מצוי הכביש).


ראשית כל, מיד כשהרגשתם את החבטה במכוניתכם, עצרו בצד הדרך וצלמו את הבור ואת מיקומו (כמובן, אם הדבר מתאפשר וללא סיכון חייכם, מבלי שאתם מפריעים לתנועת המכוניות ותוך הקפדה על חוקי הדרך).


שנית, התקשרו באופן מיידי למוקד הרשות הרלוונטית, דווחו על המפגע וציינו כי מכוניתכם נחבטה ממנו. כמובן, בקשו את מספר האסמכתא לדיווחכם ואם יש באפשרותכם, הגדילו לעשות והקליטו את השיחה. אם נגרם למכוניתכם נזק אותו אתם יכולים לאתר בעיניכם מיד לאחר החבטה, תעדו גם אותו.


שלישית, בהזדמנות הראשונה גשו למוסך ובדקו אם נוצר למכוניתכם נזק נוסף שהיה סמוי מעיניכם ברגע החבטה (למשל, חישוק גלגל שהתעקם בחלקו הפנימי). קבלו הצעת מחיר, תקנו את הנזק ושמרו את הקבלות בגין עלות התיקון. יודגש כי קיימת חשיבות רבה בפנייה למוסך בסמוך לאחר ההיתקלות במפגע, שמא יטענו נגדכם שביצעתם נסיעה מאוחרת יותר שהיא זו שגרמה לנזק במכוניתכם.


בסופו של ה"הליך" המתואר, כתבו מכתב קצר המפרט את פני הדברים, צרפו את הצילומים, הקבלות ואת מספר האסמכתא לדיווחכם בגין המפגע, ושלחו הכל לרשות הרלוונטית תוך דרישה לפיצוי בגין הנזקים שנוצרו למכוניתכם. ככל שהרשות הרלוונטית שילמה לכם פיצוי, הרי שבא לציון גואל. מנגד, ככל שהרשות תסרב לשלם את הפיצוי כאמור, תהיו רשאים, בקלות יחסית, להגיש תביעה קטנה נגד הרשות ולדרוש את הפיצוי המגיע לכם. נאמר כי ככל שהמפגע ממוקם באזור שיפוטה של העיר טבריה, הרי שתוכלו לשלוח פנייתכם למחלקת "נכסים ומבני ציבור – עיריית טבריה" (חפשו ב"גוגל", שם מופיעים פרטי ההתקשרות עם המחלקה).


אם כן, בניגוד לסברה הרווחת בקרב אזרחים לפיה יש להשלים עם הנזקים הנגרמים למכונית עקב בור בכביש ולתקן את הנזקים הנגרמים למכוניותיהם על חשבונם, דעו כי קיימת האפשרות לקבל פיצוי מהרשות האחראית על מקטע הכביש בו היה המפגע.


* ליאור ברוך הוא בעלים של משרד עו"ד בעיר טבריה המעניק ייצוג וייעוץ משפטיים בתחומי המשפט האזרחי-מסחרי וליטיגציה; בעל תואר ד"ר מטעם הפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה; וכן מרצה בתחומי דיני קניין הרוחני בפקולטה למשפטים במכללה האקדמית נתניה וכן בפקולטה למשפטים במרכז האקדמי למשפט ועסקים ברמת-גן.


לתגובות והערות: lior@barukh.co.il טל': 077-2050836. ** הטור לא מהווה ייעוץ משפטי ואינו תחליף לייעוץ כאמור.



פוסטים קשורים

הצג הכול

רק בגלל הרוח

מאת: מאיר אוחנה מלחמת "חרבות ברזל" שעדיין נושאת את השם הזה, עוטפת את האומה הישראלית באין ספור היבטים. מהנרצחים במעשי הטבח והזוועה מאותה...

אולי יעניין אתכם...

מה מעניין אתכם לקרוא? 

בחרו קטגוריה

בחרו תגית

bottom of page