top of page

"מתעמרים בע"מ"

תמונת הסופר/ת: עורך דין מאיר אלמקייסעורך דין מאיר אלמקייס
בחודש האחרון אני מוצף בפניות של תושבים אשר מוצאים את עצמם ניצבים בפני מצב בלתי אפשרי כאילו היו עומדים בפני חומה שלא ניתן לעבור אותה. אנשים אשר קיבלו את חשבונות הארנונה השנתיים עם תוספות מטורפות לתשלום בעקבות המדידות ההזויות של חברת "מצליח". אותה חברה שערכה מדידות חדשות בכל רחבי העיר ומדדה עפ"י קריטריון אחד, סיבוב השבשבת.


הידעתם שמנת פלאפל הגיעה למחיר של 25 ₪?

לא בכדי חברת מילגם מאפשרת ערעורים על החשבון ועל המדידה. מה יותר פשוט מלכתוב מספר ככול העולה על רוחם של המודדים ואז לתת לאזרח את האופציה לערער? זאת שיטת מצליח במלוא עוצמתה. ערערת סיכוי גדול שתקבל הפחתה ומשמעותית של המידות והתשלום, לא ערערת, הפסדת והרשות הרוויחה.

דווקא היום אני קורא ליו"ר הוועדה הקרואה לקום ולעשות מעשה, לעצור את הטירוף שאמנם מכניס ומעשיר את קופת העיריה בעוד כמה מיליונים אבל האם באמת זה הזמן לכל הצעד הזה, האם באמת השיגעון השתלט על כולנו. בכל תחום שעליו נצביע נראה זינוק משוגע במחירים, חשמל, מים, מוצרי יסוד, תחבורה ציבורית, ירקות ופירות ורק אצלנו בטבריה נוספה גולת הכותרת "הארנונה" שגם ככה מחיר הארנונה בטבריה גבוה ביחס ליתר הערים וללא פרופורציה לשירות שאותו הציבור צריך לקבל.


מדובר בקפיצה במחיר של עשרות אחוזים. היכן איבדתם את הרחמנות, החמלה והיחס לתושבים.

אני משתומם בכל פעם מחדש מהיכן יצליחו השכבות החלשות והמוחלשות לממן את כל הטירוף הזה, מקצבה בגובה 2500 ₪ של הביטוח הלאומי. או משכר מינימום של 5300 ₪ . נכון להיום גם משפחה ששני בני הזוג בה עובדים ידם אינם משגת לגמור את החודש והדבר רק מטפס כלפי מעלה ואוכל גם בשכבות היותר מבוססות היום. לא צריך להיות כלכלן דגול על מנת לעשות את החשבון כיצד אנשים מגיעים לפשיטת רגל, חדלות פירעון ובמקרים הפחות טובים לחובות בשוק האפור.


הידעתם שמנת פלאפל הגיעה למחיר של 25 ₪? האוכל העממי שכל כך מאפיין אותנו הישראלים, הסחבקים, האכפתיים, פתאום הפך גם הוא לארוחה יקרה יחסית ואיני מאשים את בעלי הדוכנים על כך, גם להם הקפיצו את המחירים של הירקות והחומוס והטחינה, אז איך אפשר לבוא אליהם בטענות.


האמת שהפלאפל בסך הכל המחיש עבור כולנו את טירוף המערכות של הממשלה והמדינה. מנסים ללמד אותנו שיעור באטימות, שכל אדם לעצמו וגרוע מכך, שאדם לאדם זאב ושכוס "השאבלי" פשוט עוברת מיד ליד למי שהכוח והשררה הוענק להם.


למרבה הצער ההתעמרות חלחלה מלמעלה כלפי מטה, מהממשלה לקברניטי העיר ולבעלי המונופולים על מנת שאלו ימשיכו "לשמן" את גלגלי הוועדים החזקים ועובר לראשי עיר אשר אינם תושבי העיר ולכן התושב הפך שקוף בעיניהם והם כאמור מוסיפים חטא על פשע ולאחר שהעלו את המחירים לשחקים הוחלט למדוד לאנשים את הבתים ולהשתולל עם חשבונות מנופחים. חסר רק שיטילו מס על חמצן.


לאחר כל המונולוג הארוך תשאלו מה הפתרון או התשובה, ואשיב לכם בסיפור קצר עם מוסר השכל:

יום אחד הגיעו העובדים למשרד ונדהמו לגלות שלט גדול, שהיה תלוי על אחת הדלתות, ועליו נכתב: אתמול נפטר האדם שמנע את התקדמותכם בחברה. אנו מזמינים אתכם להשתתף בהלוויה שתתקיים בחדר ההתעמלות שהוסב זמנית לחדר הלוויות. בהתחלה, כולם נעצבו מכך שחברם לעבודה נפטר, אבל לאחר מספר דקות כולם נהיו סקרנים ורצו לדעת מיהו אותו אדם שמנע את התקדמותם בחברה. ההתרגשות בחדר ההתעמלות הייתה גדולה.


אנשי בטחון הובאו לאירוע על מנת לשלוט בכמות האנשים ולהשליט סדר באולם. ככל שהגיעו יותר אנשים לאולם, כך גאתה ההתרגשות. כל אחד חשב לעצמו "מיהו אותו אדם שמנע את ההתקדמות שלי? טוב, לפחות הוא מת!". אחד אחרי השני נגשו העובדים המתוחים אל ארון הקבורה, וכשהביטו פנימה הם נאלמו דום. הם עמדו ליד ארון הקבורה, המומים, כאילו מישהו נגע בנקודה הכי רגישה בנשמתם.


בתוך ארון הקבורה הייתה מראה: כל אחד שהסתכל פנימה ראה את עצמו. ליד המראה הונח פתק בו היה כתוב: ישנו רק אדם אחד שמסוגל להגביל את ההתפתחות שלך - וזה אתה! אתה האדם היחיד שיכול לבצע מהפיכה בחיים שלך. אתה האדם היחיד שיכול להשפיע על האושר, ההבנה וההצלחה שלך.


אתה האדם היחיד שיכול לעזור לך החיים שלך לא משתנים כשהחברים, ההורים והחברה שלך משתנים. החיים שלך משתנים כשאתה משנה אותם, כשאתה חוצה קווים שמעולם לא חצית, כשאתה מבין שאתה הוא האדם היחיד שאחראי על החיים שלך.


מערכת היחסים החשובה ביותר היא אותה מערכת יחסים שיש לך עם עצמך. בחן את עצמך, צפה בעצמך. אל תפחד ממהפכות מנקיטת צעדים חריפים מקשיים וכישלונות: בנה את המציאות שלך ואל תיתן לאף אחד "לדרוס את זכויותיך.


אל תוותרו, צאו להפגין, צאו למחות, בסוף הכל תלוי בנו כחברה, האם ניתן להם להמשיך להתעמר בנו? לא ולא זה הכל בידנו.


שבת שלום




#דעהאישית#יוקרמחייה#ארנונה#מאיראלמקייס#עירייתבטבריה#מדידתשטחים

פוסטים קשורים

הצג הכול

רק בגלל הרוח

מאת: מאיר אוחנה מלחמת "חרבות ברזל" שעדיין נושאת את השם הזה, עוטפת את האומה הישראלית באין ספור היבטים. מהנרצחים במעשי הטבח והזוועה מאותה...

אולי יעניין אתכם...

מה מעניין אתכם לקרוא? 

בחרו קטגוריה

בחרו תגית

bottom of page