• אבי לוי, שף מלון אירופה

מניפת חזה אווז על מצע טנזיה

באדיבות הבלוג "הכלי והמתכון"



מתכון ל 4 מנות

מצרכים לטנזיה:


3 כפות שמן זית

2 בצלים חתוכים לרצועות

100 גרם שזיפים יבשים

100 גרם משמשים יבש

100 גרם חמוציות מיובשות

50 גרם קשיו קלוי

1 כף שומשום קלוי

1 כוס יין אדום

מעט מים

3 כפות סילאן

2 מקלות קינמון

מלח

פלפל שחור טחון



אופן ההכנה:

שוטפים את הפירות היבשים ומשרים 10 דקות במים חמים ומסננים

מחממים סיר מוסיפים שמן זית ואת הבצל ומטגנים עד השחמה

מוסיפים את היין ונותנים לו להצטמצם מעט

מוסיפים את הפירות היבשים מים וסילאן, מבשלים על אש נמוכה כ 45 דקות מוסיפים את הקשיו שומשום, מתבלים ומבשלים 10 דקות נוספות.



אופן הכנת חזה האווז:

מומלץ להכין את חזה האווז במחבת עם ידית מתכת

מחממים תנור ל 200 מעלות

חורצים פסים בצד השומני של החזה אווז בצורת שתי וערב ומתבלים במלח ופלפל גרוס

במחבת עם ידית מתכת וללא שמן צורבים את חזה האווז

מתחילים בצד השומני כ- 3 דקות והופכים לצד השני לעוד 2 דקות, לאחר מכן מכניסים את האווז לתנור להמשך בישול של 10 דקות.


בצלחת מניחים מעט מהטנזיה, פורסים את חזה האווז באלכסון ומניחים מעל

להגשה - צלחת דופן ישרה לבנה

מומלץ להכין את חזה האווז במחבת עם ידית מתכת שאפשר להכניס גם לתנור


את מחבת האלומיניום עם טפלון וידית מתכת, שניתן להכניס לתנור תוכלו לרכוש במגבוני סיוון ולהגשה - צלחת דופן ישרה לבנה בהחלט תעשה את העבודה








#הכליוהמתכון#מניפתחזהאווזעלמצעטנזיה#מחבתעםידיתמתכת#צלחתדופןישרהלבנה

0 תגובות

אולי יעניין אתכם....
טרי משולחננו

מה מעניין אתכם לקרוא? בחרו קטגוריה