top of page

טקס התייחדות לזכר חללי הצוללת אח״י 'דקר' במלאת 54 שנים להיעלמותה

עודכן: 3 ביוני 2022

מאת: חיים חליוה ודובר צה"ל:


השבוע התקיים טקס האזכרה ל-69 חללי הצוללת אח"י 'דקר' במלאת 54 שנים להיעלמותה, באנדרטת ההנצחה בהר הרצל.
הטקס נערך בראשות סגן ראש המטה הכללי, אלוף הרצי הלוי ובהשתתפות מפקד זרוע הים, אלוף דוד סער סלמה, המשפחות השכולות וכן קציני וחיילי זרוע הים.

הטברייני איציק בטאן שאתנו בחיים במזל ועל חבריו שניספו בצוללת 'דקר'

בתאריך 9 בינואר 1968 יצאה הצוללת אח״י 'דקר' מבריטניה לכיוון נמל חיפה. הסיפור של בן העיר טבריה, איציק בטאן שהיה אמור להיות על הצוללת אחי דקר רבים לא יודעים ואני אזכיר זאת כאן.

איציק בטאן, היה אז חייל בחיל הים והיה אמור להיות על הצוללת. עץ או פלי היה המזל בו הוא הפסיד לכאורה ולא עלה על הצוללת אך זכה בחייו עד היום ואיבד את מרבית חבריו. זה נקרא מזל של ממש.


כחמישה ימים לפני תאריך הגעתה המיועד לישראל, נעלמו עקבותיה ו-69 לוחמיה הוכרו כחללי צה"ל. בשנת 1999, לאחר שנים רבות של חיפושים אותרה הצוללת בעומק הים, על נתיב הפלגתה המקורי. גשר הצוללת הובא לישראל ונמצא כיום במוזיאון חיל הים בחיפה.


מדברי סגן הרמטכ"ל, אלוף הרצי הלוי: "הבשורה הקשה באותו חורף סוער של 1968, אודות גורלה של הצוללת אח"י 'דקר', הכתה בחברה הישראלית והותירה אותה המומה. בשורה לאומית קשה מנשוא למשפחות המצפות - 54 שנה חלפו, רבים שהמתינו אז לאות החיים כבר אינם איתנו.."


מדברי מפקד זרוע הים, אלוף דוד סער סלמה: "חלליה של הדקר הם אלה שמזכירים לנו מי אנחנו ומהי תכלית עשייתנו כאן. הם נותנים משמעות לערכים נשגבים - אהבת המולדת, נתינה, מסירות, אחדות גורל ומשמעותה של דרך. כמו כל אנשי שייטת הצוללות, כמו כל זרוע הים - הלוחמים מבינים היטב כי שורותינו החסרות הן הציווי להמשך. משימותיה של השייטת היו ונותרו עלומות, אנשיה אנשי צללים, דרכי פעולתם מאפשרות להימצא במרחבי הפעולה הקריטיים ביותר לזרוע הים ולצה"ל כולו".




#חללים#צוללתדקר#דוברצה"ל#איציקבאטן#משפחהשכולה#אלוףהרציהלוי#אלוףדודסערסלמה#שייטת

אולי יעניין אתכם...

מה מעניין אתכם לקרוא? 

בחרו קטגוריה

בחרו תגית

bottom of page