התאמת מחירים כואבת בשווקי ההון בעולם
אין ספק כי קשה להיפטר מהרגלים במיוחד עם הם זולים ונוחים, כמו שיכור שתהליך הגמילה שלו לא קל אחרי השכרות, כך הגמילה של שווקי ההון בעולם מעידן הריבית הזולה והאפסית שנהנינו ממנה בעשור האחרון.
הריבית הנמוכה וכמויות הכסף הגדולות שהזרימו הממשלות בעולם בעשור האחרון גרמו לתמחור יתר במחירי הנכסים בעולם. עד לא מזמן מי שהיה קונה איגרת חוב של ממשלת גרמניה לעשר שנים ויותר היה מקבל פחות כסף בתום החזר החוב, כלומר מלווה לממשלת גרמניה כסף ומפסיד עליו. מתחילת השנה הנוכחית, החל תיקון חד במחירי איגרות החוב הממשלתיות בעולם כתוצאה משינוי הכיוון של הריבית כלפי מעלה.
הירידות עד כה מגיעות עד כדי 10%,זה שיעור חריג יחסית לנכס סולידי כאיגרת חוב ממשלתית. אולם זה תהליך התאמת מחיר למחיר הגיוני יותר למי שמלווה כסף באמצעות רכישת איגרת חוב. כדי להסביר את העיוות בפשטות, תתארו לכם שהממשלה מגייסת כסף מהציבור למשך שנה אחת ומבטיחה בתמורה לשלם 2% ריבית על ההלוואה. מחיר האיגרת הבסיסי הוא 100,בתום שנה עם תשלום הריבית אנחנו אמורים לקבל 102 ,ומה קורה אם מחיר האיגרת עבר את 102 הנקודות? הרי הממשלה לא תשלם מעבר למה שהתחייבה, לכן מי שיישאר עם איגרת חוב זו בתום השנה ובמחיר לדוגמא של 103 נקודות יפסיד נקודת בסיס.
זה בפשטות מה שהיה עד תחילת השנה בשווקי ההון בעולם במחירי האיגרות חוב הממשלתיות.
גם במחירי המניות החל תהליך התאמה וכואב, בעיקר במניות החלום שעדיין לא הרוויחו כסף, אבל באו עם תחזית חלום לצמיחה וגידול מהיר ברווחים בעתיד.
יש לזכור, תהליך ההתאמה הכואב גורם לירידות חדות בשווקים ויוצר למשקיעים ארוכי הטווח הזדמנויות לא מעטות להשקעות טובות.
דבר אחרון, אנחנו כנראה בקצב עליית מחירים של כ4% השנה, כמויות הכסף הגדולות שנמצאות בפיקדונות בבנק בריבית אפסית הן גדולות מאוד, רוב החוסכים חושבים כי הם לא מרוויחים הרבה אבל לא מפסידים, זו טעות בסיסית, בקצב עליית מחירים של כ4% כל חוסך בפיקדון בנקאי מפסיד הרבה כסף בשחיקת ערך הכסף שלו.
שבת שלום ,שלומי ויזל
נייד 0507295785 מייל vizel58@zahav.net.il
גילוי נאות
אין לראות בכתוב במדור זה כהמלצה לרכישה או מכירה או ביצוע השקעות או עסקאות כלשהן.
פוסטים קשורים
הצג הכולמאת: מאיר אוחנה מלחמת "חרבות ברזל" שעדיין נושאת את השם הזה, עוטפת את האומה הישראלית באין ספור היבטים. מהנרצחים במעשי הטבח והזוועה מאותה...