המציאות שלנו עומדת להשתנות וזה לא דמיוני!
בעידן של היום בו הטכנולוגיה התפתחה בקצב מסחרר, הרבה רעיונות שהיו בגדר מדע בדיוני הופכים למציאות של ימינו. בעולם הטכנולוגיה מדברים הרבה על "מטאוורס".
המושג מטאוורס נולד מחיבור של המילים "מטא" (מעבר או מעל ביוונית עתיקה) ו"יוניברס" (יקום), ככה שאנחנו מדברים על "יקום-על" חדש החורג מכל מה שהכרנו עד עכשיו.
בטח אתם חושבים שזה משהו חדש שהומצא רק לאחרונה, אבל בעצם הפעם הראשונה שבה נעשה שימוש במושג מטאוורס היה אי שם ב1992 בספר סנוקראש של ניל סטיבנסטון. בספר הוא מתאר מציאות, שבה אנשים פשוטים בורחים למחשב למציאות המדומה, כדי לברוח מחיי השגרה העלובים. אמנם המושג עצמו והרעיון קיימים די הרבה זמן ומי שהביא את הרעיון לקדמת התודעה הוא מארק צוקרברג, מייסד פייסבוק ששינתה את שמה למטא. בכך הוא הכריז על הכוונה של החברה לפתח עולם של מציאות מדומה, שבה נוכל לעשות כל מה שאנחנו עושים בחיי היום יום במחשב. דבר זה גרם לכל חברות הטכנולוגיה להתחרות על המקום הראשון בפיתוח.
מה גרם להאצה של פיתוח המציאות המדומה? למעשה הקורנה והסגרים הביאו לצורך לפתח במהירות את המציאות המדומה. אם תחשבו על כך, במהלך הסגרים ישבנו בבית ולא יצרנו קשרים חברתיים הדבר היחידי שהחזיק אותנו היו הרשתות החברתיות, שפיתחנו בהם תלות, כי רק שמה היינו יכולים לבדוק מה קורה עם החברים שלנו. בנוסף לכך נהיה לנו מאוד אכפת לגבי איך אנחנו נראים בכל תמונה שאנחנו מעלים לרשת. הפכנו לאובססיביים, ישר בודקים כמה לייקים קיבלנו ואילו תגובות. לכן נוצר הצורך בקשרים חברתיים מעבר לרשת החברתית ובעקבות זאת נולד הצורך למציאות המדומה.
איך זה יתאפשר? התשובה לכך היא פיתוחים טכנולוגים של חברות שונות ליצור את המציאות הווירטואלית שלהם ולמשוך אליה כמה שיותר משתמשים. היום יש לנו משקפי מציאות מדומה, שאנחנו שמים ויכולים להיות פיזית בעולם האמיתי, אבל בו זמנית להיות במציאות אחרת, בעולם אחר. חברות הטכנולוגיה משקיעות כסף רב בפיתוח המציאות המדומה.
מה נוכל לעשות במציאות המדומה? נוכל להיפגש עם חברים, לפגוש אנשים חדשים. הכל יתבצע מרחוק, אנחנו נוכל לשבת בסלון בבית ולפגוש אנשים מכל העולם, ניצור אווטאר משלנו שהוא ייצג אותנו במציאות המדומה ונשלוט עליו, נוכל ללכת לעשות קניות, לסחור במטבעות דיגיטליים. מעבר לכך חברות הלבשה יוצרות נעליים, בגדים וכו'.. הכל בתוך המציאות המדומה, נוכל לקנות ביגוד לאווטאר שלנו.
אנחנו עוד רחוקים מלעבור לגמרי לתוך המציאות המדומה, כרגע משקפי המציאות המדומה מסורבלים ולא ממש נוחים לשימוש, לכן צריך לעשות התאמות כדי לשפר את חווית המשתמש. צריך לגרום לאנשים להאמין שזה העתיד, לא נוכל לברוח מכך!
יש גם לא מעט חסרונות במציאות המדומה, כגון טשטוש הגבולות בין המציאות הממשית לבין המציאות הווירטואלית שלנו, התמכרות למציאות המדומה ועוד.
כל מה שנותר לנו זה לחכות ולראות לאן זה מתפתח, עדיין קשה לדמיין מיליוני אנשים יושבים בבתי קפה, בסלון, בבתי הספר, כאשר כולם לובשים משקפיים ונמצאים במציאות ווירטואלית, אבל בלי שנשים לב זה יקרה בסופו של דבר. השאלה היחידה היא מתי?
#
פוסטים קשורים
הצג הכולמאת: מאיר אוחנה מלחמת "חרבות ברזל" שעדיין נושאת את השם הזה, עוטפת את האומה הישראלית באין ספור היבטים. מהנרצחים במעשי הטבח והזוועה מאותה...