המתכונים שלנו>ארוחות עיקריות>דג פורל ורוד משפחתי ברוטב עירית באדיבות `דגי הדן`>

 

כוכב הצפון, גליון 1929, 16.3.10

דגי פורל בירקות בנוסח בלקני באדיבות "דגי הדן"

מתכון ל-6 סועדים

חומרים:

6 דגי   פורל  לבן או ורוד

6-8 כפות מיץ לימון

מלח ופלפל לבן

3 ראשי סלרי בינוניים

6 גזרים בינוניים

6 תפוחי אדמה בינוניים

6 כפות שמן

4.5-6 כוסות מים

קורט סוכר

כוס  מיץ לימון

מעט עלי סלרי קטנים (לא קצוצים).


אופן ההכנה:

 

רוחצים היטב את הדגים, מטפטפים מיץ לימון מבפנים ומחוץ לדג ומשרים 10 דקות. מתבלים מבפנים ומבחוץ במלח ופלפל.

בינתיים רוחצים וקולפים את ראש הסלרי, הגזר ותפוחי האדמה ופורסים לפרוסות בעובי 3/4 ס"מ.

יוצקים את השמן לסיר רחב ושטוח, מוסיפים את פרוסות הסלרי ופרוסות הגזר, יוצקים מים שיכסו את פני הירקות ומבשלים על להבה נמוכה עד לכמעט ריכוכם.

מוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה ועלי הסלרי, ועליהם מניחים בעדינות את הדגים. טועמים ומתבלים שנית בקורט מלח, פלפל וקורט סוכר ומבשלים עוד כ-15 דקות על להבה נמוכה. לקראת גמר הבישול מוסיפים את מיץ הלימון ועלי הסלרי.


דג פורל ורוד משפחתי ברוטב עירית באדיבות 'דגי הדן'

מתכון חגיגי אך פשוט להכנה וערך לחיך.

מתכון ל-6 סועדים

חומרים:

1 דג פורל ורוד משפחתי

צרור עירית

200 גרם מחמאה חתוכה לקוביות קטנות

כוס יין לבן יבש

מלח

פלפל שחור

חצי בצל סגול קלוף וקצוץ דק


אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מסדרים את דגי הפורל בתבנית אפייה גדולה  ומכניסים לתנור ל-20 דקות.

להכנת הרוטב:

בסיר קטן שמים כוס יין ובצל ומביאים לרתיחה ומצמצמים את הנוזלים (להבה בעוצמה גבוהה, עד שנשארת כמות של שתי כפות יין. מתבלים במלח ופלפל.

מוסיפים את החמאה בהדרגה ומקציפים את הרוטב בעזרת מטרפה. ממשיכים להקציף עד לקבלת רוטב סמיך.

מסננים את הרוטב ומוסיפים את העירית הקצוצה.

הגשה: מוציאים את הדג מהתנור, ופורסים למנות על פי מספר הסועדים, ואז  ויוצקים מעליו  את הרוטב.

 
בניית אתריםבניית אתרים 

© כל הזכויות שמורות ל"עיתון כוכב הצפון" טבריה, רח' הגליל 1, ת.ד 196 טבריה.