המתכונים שלנו>עוגות ועוגיות>טלי דייזי ממליצה: גביניות לחג השבועות>
גביניות

כוכב הצפון, גליון 1887, ‏יום ראשון ‏24 ‏מאי ‏2009

כמו שמעולם לא טעמתם...
הכמות משהו כמו 4 תבניות לא להיבהל -  ניתן להקפיא
לחמם מעט ולהגיש...

המצרכים לבצק:
1 ק"ג קמח
2 כוסות מים פושרים
1 מחמאה
1/2 כוס סוכר
3 כפות שמרית (להמיס יחד עם המים בכוס)

להכניס את כל המצרכים לקערה
וללוש לבצק נעים.רצוי במיקסר.
לחלק את הבצק ל-4 עיגולים.
ולהתפיח כשעה...עד שהבצק יכפיל עצמו

למלית הגבינה:
3 קופסאות גבינה 9% או 5%
(סה"כ 750 גרם)  
1 ביצה
6 כפות סוכר
2 שקיות סוכר וניל
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
100 ג' צימוקים
מערבבים הכל בקערה גדולה.

אופן ההכנה:
מרדדים את הבצק,
חותכים לקוביות בגודל x7 7 ס"מ בערך
ממלאים הבצק במלית הגבינה
ומקפלים לכל כיוון שרוצים.
אפשר רק שני קצוות,
אפשר 4 קצוות ולסגור
הזיגוג:
מברישים בחלמון ביצה ומכניסים לתנור
ל 30 דקות בחום של 180 מעלות.
להכין 1 כוס מים יחד עם 1/2 כוס סוכר
לבשל על אש קטנה בכדי להמיס את הסוכר
מיד כשמוציאים מהתנור למרוח מעל העוגיות
ולהכניס חזרה לתנור לעוד 2 דקות של שיזוף.

להכין כוס קפה טוב...ולהתענג...
בהצלחה...

 
בניית אתריםבניית אתרים 

© כל הזכויות שמורות ל"עיתון כוכב הצפון" טבריה, רח' הגליל 1, ת.ד 196 טבריה.