כוכב הצפון, גיליון 2396, 26.7.19
וזאת במטרה להכשיר באזור הצפון והפריפרייה מטפלי Li-CBT - טיפול קוגנטיבי התנהגותי בעצימות נמוכה.
קורס מטפלי LI-CBT להכשרת מטפלים בגישה הקוגניטיבית ההתנהגותית - אחת הגישות המובילות בעולם התרפיה בשנים האחרונות. הקורס פתוח לאנשי מקצוע מתחומים רלוונטיים שונים והוא מקנה לבוגריו את מיטב הידע והכלים בתחום, כך שביכולתם להשתלב בשלל העבודות בתחום
ייחודיותו של קורס זה היא בהתאמתו לאנשי מקצוע מעולם הטיפול, הייעוץ וההדרכה - מאמנים (קואצ'רים), מטפלים ברפואה משלימה מטפלים באמנות, יועצים חינוכיים, תזונאים ונטורופתים.
הקורס יקנה לבוגריו ידע רב ושלל כלים מעשיים שיעזרו להם להשתלב בקלות בעולם הטיפול - ולעזור לרבים הסובלים מהפרעות רגשיות שונות (דכאון, חרדה, פוביות ועוד).
ברוח גישת ה-CBT, הטיפול עוסק ברובו בדפוסי המחשבה, בפרשנותו של האדם לאירועים מסוימים בחייו ובהבנת הדרך בה אלו מזיקות לו ויוצרות את הקשיים מהם הוא סובל. לכן, הטיפול מתמקד בשינוי דרכי החשיבה הללו, בפיתוח מודעות של המטופל לאופן בו מחשבותיו משפיעות על מצב רוחו ועל התנהגותו, וכן בהקניית דרכי התמודדות יעילות ברגע שנוצרה המודעות לבעיה. למעשה, ניתן להגדיר את הטיפול כ"עזרה עצמית מונחית", ואחד מיתרונותיו הוא בכך שאינו מותיר את המטופל זקוק למטפל הנפשי ותלוי בו, כי אם מקנה לו כלים בהם יוכל להשתמש באופן שאינו תלוי בקיומה הקבוע של מסגרת טיפולית.
הטיפול מתאים לאנשים הסובלים מפוביות ספציפיות, כל סוגי החרדות, אגרופוביה דיכאון קל-בינוני ובעיות בדימוי העצמי.
לימודי הכשרת מטפלי LI-CBT כוללים מגוון נושאי לימוד עיוניים ותיאורטיים מרתקים, כמו גם התנסות מעשית בטיפול והשתתפות בהדרכות פרטניות וקבוצתיות, כך שהכשרת הבוגרים הינה לעילא ולעילא.
הבאת התכנית לטבריה, נעשתה מתוך כוונה להנגיש את הטיפול הנפשי לתושבי הפריפרייה באמצעות הכשרת מטפלים מקומיים ונעשתה בתמיכתו של מר יעקב אמסלם, אשר תרם רבות לעמותת LI-CBT בישראל כמו גם, שונית ביניאט הופמן ורני אורן ממקימי העמותה.
ביום שני 5.8.19 יגיע מנהל התכנית במכללה האקדמית בוינגייט מר יגאל שרון - פסיכותרפיסט קוגנטיבי התנהגותי מומחה, ויעביר הרצאה בנושא ייחודיותו של הקורס אשר רץ כבר מספר שנים במכללה האקדמית בוינגייט בנתניה בהצלחה רבה.