כוכב הצפון | גיליון 2323 | 1.2.18
מאת: חיים חליוה
בשבוע שעבר פורסמה הידיעה על הבחירות בקיבוץ אשדות יעקב איחוד. תושב הקיבוץ שלח למערכת העיתון חלופת תכתובות מאתר קהילנט בקיבוץ. שם נאמרו דברים מזעזעים כמו גם דברי טעם. אך אמירות המביישות את החברה הקיבוצית ומביאות את הקורא כדי שאת נפש גם נאמרו, ושם נכתב "מצידי שיבנו חומה בין הקיבוץ להרחבה, כי הם לא משלנו"! כן כך נכתב "כי הם לא משלנו". שלח למערכת העיתון "כוכב הצפון" את האמירות שנאמרו בשיח בין החברים בקיבוץ לתושבי ההרחבה.
בין התכתובות שנשלחו היה שמה של אישה העונה לשם רויטל. אני מעולם לא דיברתי או קיבלתי מאישה העונה לשם רויטל דבר מה, גם לא שיחה. האישה לא שלחה לי ולו פיסת מידע הקטנה ביותר אך קמה עליי בצעקה גדולה שאני גרמתי לה עוגמת נפש ופגעתי בה כאשר אני כלל לא מכיר את האישה.
לתדהמתי גיליתי שכמעט כל הקיבוץ התקומם והפנה אצבע מאשימה אל אותה אישה מההרחבה. המסכנה כלל לא פנתה אל מערכת העיתון. האם איבדתם בקיבוצים את צלם האנוש שבכם? אני לא מאמין. ניחא זייפתם בחירות, האם אסור לבקר את זה? ואם מישהו מבקר אז צריך להתנכל לאיש/ה? להיכן התדרדרה החברה הקיבוצית? האם זה מה שעושות ההרחבות לקיבוצים? אם זה מה שזה עושה לכם אז אל תעשו יותר הרחבות. תישארו קיבוץ תישארו חברה סגורה מתבגרת שחיה על ערש מאה שנות הקמתו שהקיבוץ הראשון וחולמת נוסטלגיה שאיננה עוד.
לבחורה מההרחבה ששמה הוזכר בכתבתי צר לי שאלו הם חברי הקיבוץ, שכנייך ושכך הם נוהגים. שמך היה כתוב בין אחד התכתובות ולכן שאלתי בכתבתי כאילו אותך "למה ציפית?" האמירות והחומר שהגיע ליידי הגיעו אליי ממקור מהימן, חבר קיבוץ, ששלח ושולח אליי דרך קבע כל התכתבות, מדווח לי על הנעשה וגם שולח אליי מידיי שבוע את הנאמר. אז למה אתם תוקפים אנשים סתם מבלי לדעת מי באמת שלח את מה שכתבתם? ואם כתבתם למה אתם לא עומדים מאחורי מה שכתבתם. ואם כתבתם את מה שכתבתם ולא הוקעתם אז תתמודדו עם הביקורת כמי שאיתן בדעתו.
במקום להתמודד עם הבעיה שיש לכם אתם מתמודדים בכוח שיש לכם כנגד אנשים שחיים אתכם ולהם דעה משלהם. בושה וחרפה אני מתבייש שעדיין יש אנשים עם כל כך הרבה שינאה בלב לאחר. שאלוהים ירחם עליהם.