הפינה המשפטית
מאת: עו"ד נועם פנחס
 
תאונות דרכים -פגע וברח לכתבה
 עשרת הדיברות לנפגע עבודה - לכתבה
 
 
 





בקרו באתר האינטרנט
החדש של הישוב
פוריה עילית. לאתר. 
תרבות ופנאי>
אירועים קולינאריים גליליים בסימן מזון בריאות בפסטיבל הזית של משק משפחת ג'השאן במושב כלנית

כוכב הצפון | גיליון 2261 | 11.11.16

 

אירועים קולינאריים ופעילויות לכל המשפחה, יתקיימו בסופי השבוע עד סוף נובמבר, בבית הבד ובמרכז המבקרים של משק משפחת ג'השאן, במושב כלנית בכניסה המזרחית לכפר מרר.

המשתתפים יתכבדו במטעמים שיוכנו על ידי שפים מאיגוד השפים בישראל בראשות נשיא האיגוד השף ליאון מנחם. למבקרים יוגשו גם מאכלים  גליליים אותנטיים בהכנת בנות משפחת ג'השאן.

ג'ריס  ג'השאן, ראש המשפחה והמשק, מסר כי עם פתיחת עונת המסיק הוא מזמין את הנוסעים והמטיילים בגליל, לבקר בבית הבד ובמרכז המבקרים של משק משפחת ג'השאן ולחוות את החוויה הקולינארית הגלילית.

המבקרים ייקחו חלק בייצור ועצירת שמן הזית ויוכלו לקנותו מיד עם עצירתו. הבאים יכובדו בפיתות מהטבון עם לבנה וזעתר.

כמו כן תתקיימנה סדנאות לכל המשפחה להכנת זיתים כבושים ולהכנת כדורי לבנה. אב המשפחה ג'ריס ג'השאן, יספר על ההיסטוריה של המשק בן 150 שנה ועל חווית המסיק וכן יוקרן במקום סרט המתאר את דרך גידול הזית ועצירת שמן הזית.

הילדים מוזמנים לצייר בחול צבעוני עם אמן החול נאיף שחאדה ולעצב דמויות מבלונים. עבודות יצירה בעיסת נייר עם אמנית.

חברת תה "עדנים" בשיתוף עם משק משפחת ג'השאן, תקיים טעימות מהחליטות החדשות של תה אורגני, המיוצר מתערובת של עלי זית וזני תה בריאותיים. המשתתפים יקבלו דוגמיות והסברים על הסגולות הבריאותיות של התה והחליטות.

במרכז המבקרים יוכלו המבקרים  לרכוש במחירי פסטיבל, שמני זית כתית מעולה, זיתים בכבישות גליליות, טחינה, חליטות תה גלילי, תכשירי טיפוח, דבש ועוד...

במרכז הוכשר אזור לפיקניק של המבקרים. האירועים יתקיימו בכל מזג אויר. הכניסה לכל האירועים ללא תשלום. הטעימות יעלו 10 שקלים לאדם. הפעילות תחל בשעה 10:00 בבוקר עד השעה 16:00.

מרכז המבקרים ובית הבד פתוחים לקהל גם בשאר ימות השבוע כולל ימי שישי לא כולל הפעילויות. לבירור פרטים נא לפנות אל: 050-7881481

 

כך מכינים חומוס גלילי אמיתי

מתכון שעובר מדור לדור במשפחת ג'השאן, יצרני שמן זית.

מצרכים:

1 קילו גרגרי חומוס בלאדי

שקית אבקת אפיה

חצי קילו טחינה גולמית

3 שיני שום חתוך

מלח

לימון

אופן ההכנה:

משרים את החומוס במשך 12 שעות. מכניסים את החומוס עם שקית אבקת אפיה למים, מרתיחים, אחרי הרתיחה יש לבשל שלוש שעות על אש נמוכה. בסיר מכוסה.

מבשלים עד שהקליפה יורדת בקלות. שופכים את החומוס ושמים בקערה ומקררים. לאחר מכן

מוסיפים את הטחינה, השום החתוך, המלח והלימון. מכניסים המצרכים למעבד מזון ומערבלים עד לקבלת מרקם חלק.

 

עם תחילת עונת המסיק מתכון איך מכינים לבנה גלילית, ביתית

מתכון של אום – נאסר ג'השאן, אשת ראש משפחת ג'השאן

 

מרתיחים 2 ליטר חלב עיזים או כבשים.

יש לקרר החלב צריך להיות פושר. (טיפ איך יודעים שהטמפרטורה מתאימה? טובלים אצבע וסופרים עד 10).

שמים 2 כפות יוגורט עיזים או כבשים בקערית, מוסיפים מעט מהחלב ומערבבים עד שהתערובת מקבלת טעם חמצמץ.

יש להוסיף התערובת לחלב ולערבב.

עוטפים את הקערה בבד עבה, למשך 3 שעות עד שהופך ללבן.

יש לצנן ולשים במטלית בד כותנה, להוסיף קורט מלח, לקשור ולתלות למשך יום עד שכל המים ירדו.

הלבנה הביתית מוכנה. בתיאבון ממשק משפחת ג'השאן.

 

סה"כ 0 תגובות לכתבה זו
מייל אדום לשליחת חדשות
 
לוח נדל"ן בבנייה
 
יום ראשון, 17 נובמבר2019
Wאבגדהוש
4427282930310102
4503040506070809
4610111213141516
4717181920212223
4824252627282930
הבא
הקודם
בניית אתריםבניית אתרים 

© כל הזכויות שמורות ל"עיתון כוכב הצפון" טבריה, רח' הגליל 1, ת.ד 196 טבריה.